Trein ontspoord nabij Leuven - Gewonden liggen in drie ziekenhuizen

door
Belga
Leestijd 1 min.

De gewonden van het treinongeval in Leuven zijn overgebracht naar drie ziekenhuizen. Ze worden momenteel verzorgd in het UZ Leuven (Gasthuisberg), het Leuvense Heilig Hart ziekenhuis en het ziekenhuis in Tienen. Dat zegt Koen Bronselaer van de Directie Medische Hulpverlening (Dir-Med). De meeste slachtoffers konden op eigen kracht de trein verlaten. Ze werden met ondersteuning van de hulpdiensten wandelend geëvacueerd. Op de achterliggende Kesseldallaan, werden ze in groepjes verdeeld. Een deel werd met ziekenwagens afgevoerd. Anderen werden opgevangen in een bus, waarin een arts en verzorgers van het Rode Kruis zaten. Zij werden overgebracht naar de Philipssite in Leuven, waar een opvangcentrum werd geïnstalleerd.

"De slachtoffers hadden klassieke verwondingen", zegt Koen Bronselaer, hoofd van de directie medische hulpverlening (Dir-Med). "Ze waren flink door elkaar geschud. Sommige passagiers rolden over elkaar. Maar op twee na, liepen de slachtoffers geen zware verwondingen op."

Via de Kesseldallaan konden de hulpdiensten vrij vlot bij de trein komen. Ook de gunstige weersomstandigheden staken een handje toe bij de reddingswerken.

bron: Belga