Jupiler Pro League - KV Mechelen weer stapje dichter bij PO I na makkelijke overwinning tegen Lokeren

KV Mechelen heeft zaterdagavond op de 27e speeldag van de Jupiler Pro League in eigen huis Lokeren verslagen met 3-0. De Mechelaars springen daarmee voorlopig over Charleroi naar de vijfde plaats. Lokeren kwam na zijn overwinning van vorig weekend tegen Club Brugge vol vertrouwen naar Mechelen afgezakt, maar kreeg vrijwel meteen het deksel op de neus. Na acht minuten bracht Nicolas Verdier (8e) de thuisploeg met een strak schot van net buiten het strafschopgebied op voorsprong. Mechelen behield makkelijk de controle en via Dimitris Kolovos (25e) stond het een kwartier later 2-0. Minder geluk hadden de Mechelaars toen diezelfde Kolovos enkele minuten later met een schijnbaar ernstige knieblessure naar de kant moest.

Na de rust hetzelfde beeld. Mechelen bepaalde de wedstrijd, Lokeren slaagde er niet in grote kansen bij elkaar te voetballen. Invaller Christian Oasguona (76e) bedankte Yannick Ferrera voor het vertrouwen en zette de 3-0 eindstand op het bord. Door de drie punten springt Mechelen over Charleroi, dat wel zondag nog speelt, naar de vijfde plaats in de stand. Ondanks een stevige agenda (op bezoek bij Standard, thuis tegen Anderlecht en op bezoek bij AA Gent) mogen ze Achter de kazerne blijven dromen van play-off I. Lokeren blijft elfde met 29 punten.