BK indooratletiek - Geen nieuwe EK-limieten voor Belgen, twee keer goud voor Thiam

door
Belga
Leestijd 2 min.

Op de Belgische kampioenschappen indooratletiek van zaterdag in de Gentse Topsporthal werden er geen nieuwe limieten behaald voor het EK indoor van begin komende maand in de Servische hoofdstad Belgrado. In het hoogspringen kwam Nafi Thiam met 1m90 wel erg dicht bij de limiet van 1m91. De regerende olympische kampioene in de zevenkamp weet nog niet of ze erbij zal zijn in Belgrado. De beslissing omtrent haar deelname aan de vijfkamp stelt Thiam nog uit tot volgende week.

De Belgische teller staat zo momenteel op twee EK-deelnemers: Jan Van den Broeck (800m) en Anne Zagré (60m horden) waren eerder al zeker van een selectie. Niels Pittomvils behaalde het minimum op de zevenkamp, maar weet nog niet of hij gekwalificeerd is voor Belgrado. De selectieperiode loopt nog tot 26 februari.

In het kogelstoten bij de vrouwen haalde de afgelopen week door griep geplaagde Jolien Boumkwo het vlot met 15m56, maar daarmee bleef ze ver onder haar eigen record (16m31) en het EK-minimum voor Belgrado van 17m08. Op de erelijst van het BK volgt ze zichzelf op. "Omdat ik afgelopen week ziek was, moest ik de verwachtingen wat temperen. Maar ik denk wel dat ik fier mag zijn op deze titel", vertelde Boumkwo. Bij de mannen verlengde Philip Milanov zijn titel. De 25-jarige vicewereldkampioen in het discuswerpen haalde het met 17m42.

In de 60 meter horden bij de mannen won Dario De Borger (7.81) het prestigeduel van titelverdediger Damien Broothaerts, die vlak voor de finish ten val kwam. Quentin Ruffacq (7.89) pakte het zilver. In de 60 meter snelde Belgian Tornado Robin Vanderbemden naar de Belgische titel in 6.77 en daarmee bleef hij elf honderdsten verwijderd van de EK-limiet (6.66).

Hanne Maudens pakte de Belgische titel bij de vrouwen in het verspringen. Met een sprong van 6m35 ging ze bovendien één centimeter onder de limiet voor het EK voor beloften van komende zomer in het Poolse Bydgoszcz.

In de 400 meter werd een te snelle start van Olivia Borlée afgestraft door Margo Van Puyvelde, die het haalde in 53.73. Borlée moest vrede nemen met zilver in 54.27, Axelle Dauwens werd in 55.44 pas vijfde.

In het verspringen bij de mannen haalde Corentin Campener het met een sprong van 7m65 van Cedric Nolf (7m54). Het EK-minimum bedraagt 7m90.

.

bron: Belga