Jupiler Pro League - Club Brugge komt met de schrik vrij in Westerlo

Landskampioen Club Brugge heeft vrijdagavond de openingswedstrijd van de 27e speeldag in de Jupiler Pro League met 1-2 gewonnen op het veld van Westerlo. Club beleefde een lastige avond in de Kempen en moest tot diep in de tweede helft bikkelen vooraleer een owngoal van Nemanja Miletic (72.) en een treffer van Hans Vanaken (83.) het openingsdoelpunt van Sylvère Ganvoula (16.) konden uitwissen. Blauw-zwart herstelt zich zo van de 1-0 uitschuiver van vorig weekend in Lokeren en blijft ook deze speeldag zeker aan de leiding. Eerste achtervolger Anderlecht heeft nu met een wedstrijd minder op de teller een achterstand van drie punten, paars-wit staat zondag voor de altijd lastige verplaatsing naar Oostende. Westerlo had met puntengewin tegen Club een uitstekende zaak kunnen doen in de strijd voor het behoud, maar blijft nu met 22 stuks voorlaatste in de stand.

Na een aangename eerste helft stond er 1-0 op het scorebord in het Kuipje. Westerlo was in de beginfase de betere ploeg en dat vertaalde zich in een vroeg kopbaldoelpunt van topschutter Ganvoula. Met de rust in zicht waren de kansen voor Club, maar doelman Koen Van Langendonck hield de thuisploeg overeind op pogingen van Jelle Vossen (2x) en José Izquierdo.

Ook na de pauze bleef Westerlo stug verdedigen, met onder meer een dubbele dekking op Gouden Schoen Izquierdo, en dus hadden de bezoekers een gelukje nodig om langszij te komen. Een voorzet-schot van Hans Vanaken week af op de voet van Nemanja Miletic en Van Langendonck was met nog achttien minuten op de klok dan toch voor de eerste keer geklopt. De Brugse belegering hield nadien aan en Vanaken ontpopte zich nog tot matchwinnaar door in de 83e minuut de West-Vlamingen op voorsprong te trappen met een lage knal.