ATP Rotterdam - Goffin tegen Franse qualifier Herbert in halve finales

door
Belga
Leestijd 1 min.

David Goffin (ATP 11) neemt het zaterdag in de halve finales van het ATP-toernooi in het Nederlandse Rotterdam (hard/1.724.930 euro) op tegen de Franse kwalificatiespeler Pierre-Hugues Herbert (ATP 109). De 25-jarige Herbert haalde het in zijn kwartfinale in twee sets verrassend van het Oostenrijkse tweede reekshoofd Dominic Thiem (ATP 8): 6-4 en 7-6 (7/3) na 1 uur en 24 minuten.

Eerder op de dag plaatste derde reekshoofd David Goffin (ATP 11) zich voor de halve finales in Rotterdam, door in de kwartfinales af te rekenen met de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP 12), het vijfde reekshoofd op de tabellen: 6-4, 1-6 en 6-3 na 2 uur en 17 minuten.

Dimitrov was tot dusver het zwarte beest van David Goffin. De twee spelers kwamen elkaar eerder al zes keer tegen in hun carrières en zes keer won Dimitrov. Vorige week verloor Goffin op het ATP-toernooi van Sofia nog de finale van Dimitrov. In januari was Dimitrov ook te sterk in de kwartfinales van de Australian Open.

Het duel tussen Goffin en Herbert wordt voor beiden een stap in het onbekende, ze stonden nog nooit eerder tegenover mekaar op een ATP-toernooi. In de andere halve finale staat het Tsjechische vierde reekshoofd Tomas Berdych (ATP 13) tegenover de Fransman Jo-Wilfried Tsonga (ATP 14), de nummer zes op de tabellen.

bron: Belga