Vijf tips om de verveling te verdrijven

Nog geen plannen dit weekend? Hoog tijd om daar verandering in te brengen! Deze vijf tips helpen je op weg. 
door
Mare
Leestijd 1 min.

Liedjes, muziek en verhalen (17/02 in Tienen) 

Herman van Veen is een van de vaste waarden van over de grens. De Nederlandse duivel-doet-al is naast cabaretier ook violist, schrijver, zanger, schilder én natuurlijk de geestelijke vader van de sympathieke eend Alfred Jodocus Kwak. Sinds 1966 reist hij met z'n voorstellingen de wereld rond. Geen moeite voor Herman, die zijn repertoire in maar liefst vijf talen brengt. Mis je kans niet om deze veelzijdige kunstenaar aan het werk te zien.

Ode aan Bobbejaan (18/02 te Brugge) 

In 2010 overleed Bobbejaan Schoepen, de man die ons ‘De lichtjes van de Schelde', ‘Café zonder bier' en Bobbejaanland schonk. Guido Belcanto en Jan De Smet zijn opgegroeid met Bobbejaans muziek en willen de jongere generaties laten kennismaken met een geüpdate versie van al dat moois. Barbara Dex zorgt voor de legendarische country-snik die sommige van Bobbejaans liederen zo onweerstaanbaar maken.

The World of Charles and Ray Eames (Nog tot 28/05 in Genk) 

De Eames, was dat geen dure designzetel? Natuurlijk, maar ook zoveel meer dan dat. Charles en Ray Eames zijn het meest bekend om hun meubelontwerpen, maar ze waren ook bezig met fotografie, film en architectuur. In het prachtige Energiegebouw van C-mine kan je je nu helemaal onderdompelen in dat bijzondere universum.

Onbetaalbaar (Van 17 tot 19/02 in Gent) 

‘Emotioneel materialisme' noemen ze het: het zoeken naar kwalitatieve verbindingen tussen voorwerpen en mensen. De material boys & girls van onderzoeksproject Onbetaalbaar krijgen vanaf nu een vaste stek bij het Gentse kunstencentrum CAMPO, en ze houden het hele weekend opendeur met recup-workshops, design-performances, foods en feest. Ga kijken en ontdek hoe in dit atelier ecologie, economie, duurzaamheid en esthetiek elkaar naadloos vinden.

Spaans Krijt (17/02 in Gent) 

Gent - Wie kent nog de ‘ninos de la guerra' - de Spaanse oorlogskinderen die in de woelige jaren 40 naar het buitenland gestuurd werden? België, Nederland, overal waar het veiliger was dan in de Spaanse Burgeroorlog… Meesterverteller Daan Hugaert baseerde zich op feitenmateriaal om het verhaal te vertellen van zo'n kind, dat aan het eind van zijn leven terugkijkt op een vaderland dat het nooit meer gezien heeft, maar ook op een nieuw land en een nieuw gezin in Gent.