Batibouw prikkelt onze zintuigen

‘Meet the Experts & Use Your Five Senses'. Dat is het uitgangspunt van Batibouw, de beurs die vanaf vandaag loopt in Brussels Expo. Voor wie er nog aan zou twijfelen: onze zintuigen worden intensief geprikkeld in de wereld van bouwen en verbouwen. Een overzicht.
door
Timmy
Leestijd 1 min.

ZICHT

Belga / S. Gremmelprez

Het spreekt voor zich dat je een beurs moet bekijken om hem te kunnen beleven, maar door te kijken alleen zie je soms niet alles. Bezoekers mogen hun tijd nemen om elk detail in zich op te nemen. Bekijk elk behangpapier, elke muurtextuur, elke afgewerkt detail. De Light Avenue is een verlicht wandelpad waar bezoekers verscheidene belichtingsmogelijkheden kunnen aanschouwen.

GEHOOR

Belga / L. Dieffembacq

De beurs verwacht meer dan 300.000 bezoekers, dus het zal er hoe dan ook lawaaiierig aan toe gaan. Los daarvan zijn er nog allerlei gereedschappen en machines die de mensen mogen testen. Hamergeklop, gezaag en geboor: het zijn hemelse geluiden voor wie van bouwen en verbouwen houdt.

 

SMAAK & REUK

Belga / S. Gremmelprez

De organisatoren verwachten niet dat bezoekers effectief van de grond zullen proeven. Maar als iemand een baksteen slijpt, dwarrelt het stof hoe dan ook door de lucht. Als je pech hebt, vangt je mond er zelfs wat van op. En voor wie daaraan ontsnapt, volstaat de geur om je op een bouwwerf te wanen.

TAST

Belga / S. Gremmelprez

Dit is hoogstwaarschijnlijk het belangrijkste zintuig. De douchekabines zijn dit jaar aangesloten op water, waardoor bezoekers kunnen beslissen hoe hard de straal moet zijn. Ook kunnen ze het verschil tussen parket en laminaat beleven op blote voeten, en wordt in de Garden Room opnieuw gebruik gemaakt van echt gras.

Timmy Kestemont