POLL: Wie is de mol na de misleidende tweede aflevering?

De tweede aflevering van 'De Mol' was er eentje vol verwondering, gevloek en innerlijke oerkracht, maar ook van dubbel zoveel afscheid. Metro vat alles nog eens samen. Pas op: SPOILER ALERT!
door
Timmy
Leestijd 2 min.

Vorige week viel Hans als eerste kandidaat af, maar dat is buiten de sluwe spelmakers van 'De Mol' gerekend. “Hans, jij kan enkel naar huis als jij een rood scherm krijgt”, zei presentator Gilles De Coster. Ondertussen stappen de negen overgebleven deelnemers in een toeristenbus om Kaapstad te ontdekken. Onderweg worden zij opgesplitst in groepjes om proeven af te leggen.

Elk groepje krijgt, voor ze aan hun proef beginnen, de keuze of ze voor pasvragen of geld spelen. Maar als ze de test niet tot een goed einde brengen, krijgt Hans de pasvragen. Hij kan ze op zijn beurt gebruiken tijdens zijn eliminatietest. Duo's Bouba en Sam, en Bertrand en Annelies kozen voor de pasvragen, maar faalden.

Groen scherm

Na de uitstapjes in Kaapstad, is het tijd voor de kandidaten om Hans te leren kennen. Om zijn plek te bewijzen in de groep moet hij dezelfde eliminatieproef afleggen als de andere deelnemers. Uiteindelijk verlost Gilles hem uit zijn lijden met een groen scherm. Waren het de vier pasvragen die hem zijn plek opleverden of weet Hans meer?

Dierenproef en toonvastheid

De volgende dag moeten de kandidaten zich bewijzen in een dierenproef. Bouba, Robin, Bertrand en Marzena worden opgesloten in verschillende kooien, terwijl Jolien, Hans en Davey vrij rondlopen om informatie te wisselen tussen de kandidaten. Zo probeert Bertrand een sleutel van een aap te ontfutselen, met weinig succes. Na een tijdje werkt het diertje hem zo hard op de zenuwen, dat hij zijn innerlijke oerkrachten toont. “Vorte aap, ik ben hier de baas”, roept de Gentenaar.

De kleine kooi waar Robin in opgesloten zit, blijkt open te zijn. Davey, Hans en Robin morrelen aan het slot van de grote kooi, maar merken niet dat het gewoon los is. Is daar iemand aan het mollen?

Eline, Annelies en Sam krijgen intussen zangles. Hun opdracht is meezingen in een koor, zonder dat professionele juryleden hen ontdekken. Annelies vreest dat ze haar tekst zal vergeten, maar toch speelt ze het spel voor 1.000 euro. Ook al is dat tegen de zin van Eline. De juryleden ontdekken Annelies en Eline. En Sam? Die zingt gewoon uit volle borst mee zonder gevat te worden. Zo staat de teller van de groepspot op het einde van de tweede aflevering op 12.500 euro.

Exit Jolien en Bouba

Opvallend is dat Robin voor de tweede maal zijn armen kruist tijdens de eliminaties. Je armen kruisen toont aan dat je niet geëngaeerd bent. Verraadt het hem als mol? Een ding is zeker, Jolien en Bouba zijn het alvast niet. Omdat Hans is teruggekeerd, moesten er twee kandidaten hun biezen pakken. Met als gevolg, een rood scherm voor de Kempische flapuit en de jongste deelnemer.