Londense brandweer waarschuwt voor 'Fifty Shades of Grey'

Hoewel critici het niet warm krijgen van de nieuwste 'Fifty Shades of Grey', verhit de film de gemoederen wel. Zo waarschuwt de Londense brandweer kijkers nu om voorzichtig te zijn wanneer ze de kinky seksscènes gaan naspelen. 
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Bij BBC News heeft de brandweerbrigade van Londen zijn beklag gedaan. De laatste jaren is het aantal mensen dat vastzat in handboeien verdubbeld. Sinds april vorig jaar moest de nooddienst zelfs negen keer uitrukken om een penisring te verwijderen. Daarnaast moeten brandweerlui zelfs tussenkomen om de genitaliën van mannen uit een stofzuiger of een broodrooster los te maken.

Voor de brandweer is de reden achter deze stijging in de cinema te vinden. "Het is goed dat we minder moeten uitrukken omdat minder mensen vast komen te zitten in gênante situaties", verklaart Dave Brown, director of operations bij de Londense brandweerbrigade. "Maar het Fifty-Shades-of-Grey-effect levert nog heel wat ongemakkelijke oproepen op."

Met het verschijnen van het tweede luik van de erotische trilogie, vraagt de brandweer avontuurlijke koppels dus nadrukkelijk om voorzichtig te zijn.