Goffin blijft elfde op ATP-ranking, Darcis stijgt naar nummer 55

door
Belga
Leestijd 2 min.

David Goffin blijft ondanks zijn finaleplaats op het toernooi van Sofia hangen op de elfde plaats van de ATP-ranglijst. Steve Darcis, de tweede Belg in de top honderd, wipt van 59 naar 55. Goffin deed zondag in de Bulgaarse hoofdstad een gooi naar zijn derde ATP-titel, maar hij botste (andermaal) op lokale held Grigor Dimitrov. De Bulgaar, van wie Goffin ook al verloor in de kwartfinales van de Australian Open, haalde het voor eigen volk met 7-5 en 6-4 en pakte zo zijn zesde toernooizege.

Dimitrov stijgt maandag op de nieuwe wereldranglijst een plaats en staat als twaalfde net achter Goffin. Die totaliseert 3.035 punten, 110 punten meer dan Dimitrov.

Steve Darcis bereikte afgelopen week de kwartfinales in Sofia, waar hij in een Belgisch onderonsje van Goffin verloor. De Davis Cupheld klimt vier plaatsen naar nummer 55 en komt stilaan in de buurt van zijn hoogste ranking ooit. In 2008 prijkte 'Shark' op plaats 44.

De andere Belgen moeten allemaal inleveren op de nieuwe ranking. Arthur De Greef is 141e (-1), Ruben Bemelmans 154e (-3), Kimmer Coppejans 187e (-1) en Joris De Loore 199e (-2). Helemaal bovenaan behoudt Andy Murray de eerste plaats voor Novak Djokovic en Stan Wawrinka. Roger Federer wipt over Gael Monfils naar plaats 9 en zorgt daarmee voor de enige verschuiving in de top tien.

De Duitser Alexander Zverev schreef zondag het toernooi van Montpellier op zijn naam en komt als nummer 18 (+3) de top twintig binnen. Victor Estrella Burgos maakt de grootste sprong. De Dominikaan verlengde zijn titel in het Ecuadoraanse Quito en stijgt liefst 63 plaatsen naar nummer 93.

bron: Belga