Grigor Dimitrov houdt David Goffin van derde ATP-titel

door
Belga
Leestijd 1 min.

David Goffin (ATP 11) is er zondag niet in geslaagd het ATP-toernooi van Sofia (hard/482.060 euro) te winnen. In de finale botste het tweede reekshoofd op de als derde geplaatste Grigor Dimitrov (ATP 13). De Bulgaar haalde het in eigen land met 7-5 en 6-4. Na 1 uur en 39 minuten was de wedstrijd afgelopen.

Goffin en Dimitrov stonden zondag voor de zesde keer tegenover elkaar en nog nooit kon Belgiës beste tennisser winnen. Hun laatste ontmoeting dateerde van eind vorige maand op de Australian Open in Melbourne. Toen was Dimitrov in de kwartfinale de beste in drie sets (6-3, 6-2, 6-4).

De 26-jarige Goffin won in zijn carrière al twee ATP-toernooien, Kitzbühel en Metz, allebei in 2014. Vier keer eerder eindigde hij als runner-up (Bazel 2014, Rosmalen 2015, Gstaad 2015 en Tokio 2016).

Grigor Dimitrov pakte zondag op zijn 25e de zesde ATP-titel uit zijn loopbaan. Dit jaar was hij al de beste in Brisbane. 'Baby Federer' speelde zondag zijn elfde ATP-finale.

Op de erelijst van het toernooi in Sofia volgt Dimitrov de Spanjaard Roberto Bautista Agut op. Die verloor zaterdag in de halve finale van Goffin.

bron: Belga