Euromillions Basket League - Oostende loopt verder uit op Antwerp

door
Belga
Leestijd 2 min.

Op de negentiende speeldag in de hoogste nationale basketbalafdeling heeft Oostende zijn voorsprong op Antwerp vergroot tot drie punten. De titelverdediger en competitieleider won zaterdag met 82-66 van Bergen, terwijl Antwerp in eigen zaal een 83-88 nederlaag moest incasseren tegen Willebroek. Bij de rust had Bergen de schade nog tot 41-39 kunnen beperken, maar in het derde kwart (20-9) zette Oostende de voet op het gaspedaal. Bergen-speler John Mann Jr. was met 18 punten de topscorer van de match en ook Idis Lasisi deed het met 14 punten beter dan eender welke speler van Oostende. De kustploeg toonde zich echter collectief veel sterker, met tien spelers die hun weg naar de korf vonden. Van hen was Jean-Marc Mwema met 13 punten het best bij schot, gevolgd door Khalid Boukichou en Vincent Kesteloot (12).

Voor Antwerp was het kalf bij de rust verdronken: 31-49 stond er op het scorebord. In de tweede helft deden de Giants nog 13 punten van die achterstand af, maar de inspanningen van Jason Clark (27 punten) en Ryan Anderson (21 ptn, 8 rbds) kwamen te laat. Bij Willebroek waren Dennis Donkor (26 punten), Wesley Major Channels (18), Anthony Chada (17) en Abdou Pape Badji (17, 12 rbds) de uitblinkers.

De Giants voelen na de vierde nederlaag in vijf wedstrijden de hete adem van Charleroi in de nek. Dat won vrijdag al met 80-74 van hekkensluiter Luik en dankte daarvoor Niels Marnegrave. Die werkte af aan bijna honderd procent (8/8 2pts, 3/8 3pts, 6/6 vrijworpen) en kwam zo aan 31 punten.

Aalstar had eveneens de kans om tot op één punt van Antwerp te komen, maar verloor met 82-90 van Brussels. Limburg United hield de punten wel thuis. Het versloeg Leuven met 91-73.

Oostende gaat met 34 punten aan de leiding, voor Antwerp (31), Charleroi (30), Aalstar en Brussels (29), Limburg en Willebroek (28), Bergen (27), Leuven (25) en Luik (24). De top acht plaatst zich voor de play-offs. De volgende speeldag wordt woensdag al afgewerkt. Oostende trekt dan naar Leuven, Antwerp naar Bergen.

.

bron: Belga