Jupiler Pro League - Oostende pakt op de valreep de zege bij Moeskroen

KV Oostende heeft zaterdagavond op de 26e speeldag van de Jupiler Pro League een late 1-2 zege gepakt bij Excel Moeskroen. Oostende consolideert zijn vierde plaats in het klassement, Moeskroen blijft door de nederlaag laatste. De Henegouwers begonnen het beste aan de partij en Matulevicius gaf de thuisploeg na 23 minuten de leiding. Lang stond Moeskroen echter niet op voorsprong. Elf minuten later bracht Dimata - vanuit buitenspel - de bezoekers opnieuw op gelijke hoogte.

Na de pauze dreigde vooral Moeskroen, maar pogingen van Matulevicius, Tirpan en Trezeguet gingen niet tegen de touwen. Aan de overkant redde Delac een kopbal van Milic en sloot scheidsrechter Dierick de ogen voor contact tussen invaller Kabasele en Marusic in de Henegouwse zestien. In het slot ging de zege toch nog naar Oostende. Rozehnal ramde een minuut voor tijd van dichtbij een doorgekopte hoekschop voorbij Delac.

Later op de avond ontvangen Charleroi en Kortrijk nog Westerlo en KV Mechelen (beiden 20u00) en trekt Eupen naar de Gentse Ghelamco Arena (20u30). Zondag treffen Anderlecht en Zulte Waregem (14u30) elkaar in het Constant Vanden Stockstadion en ontvangt Lokeren Club Brugge (18u00). Waasland-Beveren en Standard (20u00) sluiten de speeldag af. Vrijdag al won Racing Genk de Limburgse derby bij STVV met 0-3.