Belgen in het buitenland - Lukaku en Everton geraken niet voorbij Middlesbrough

Everton is zaterdag op de 25e speeldag van de Premier League niet verder geraakt dan een 0-0 gelijkspel bij Middlesbrough. Romelu Lukaku stond de hele wedstrijd op het veld, maar kon niet scoren. Kevin Mirallas zat niet in de selectie bij de Toffees. Tegen een verdedigend ingestelde thuisploeg had Lukaku het moeilijk om gevaar te creeëren. Enkel op het halfuur kon hij Middlesbrough-doelman Valdes (ex-Standard) eens onder vuur nemen. Everton blijft in het klassement zevende, Middlesbrough is vijftiende.

Nacer Chadli hielp West Bromwich Albion met een doelpunt aan een 2-2 gelijkspel bij West Ham United. De Rode Duivel (6.) bracht de Baggies al vroeg op voorsprong, maar Feghouli (63.) en Lanzini (87.) draaiden de stand in de tweede periode helemaal om. Evans (ex-Antwerp) redde diep in de blessuretijd toch nog een punt voor de bezoekers. Chadli werd na 53 minuten naar de kant gehaald bij West Bromwich, dat achtste blijft. West Ham staat tiende.

Christian Benteke ging met Crystal Palace met 1-0 onderuit bij Stoke City. Joe Allen (67.) vlamde de Potters diep in de tweede helft naar de drie punten. Christian Benteke speelde de hele wedstrijd bij de bezoekers. Bij de thuisploeg zat Julien Ngoy niet in de selectie. Stoke springt door de zege naar de negende stek, Crystal Palace blijft voorlaatste.

Adnan Januzaj en Jason Denayer stonden in de basis bij Sunderland, dat een 0-4 nederlaag leed tegen Southampton. De Italiaanse aanwinst Gabbiadini (30. en 45.) zorgde voor rust met twee doelpunten al voor de dubbele voorsprong voor de bezoekers. Een eigen doelpunt van Denayer (89.) en nog een goal van Long (90.+2) legden de eindstand uiteindelijk vast op 0-4. In de stand zakt Sunderland door de nederlaag naar de laatste plaats. Southampton klimt naar de elfde stek.

Manchester United hield de punten thuis tegen Watford (2-0). Mata (32.) bracht de Mancunians voor rust op voorsprong, waarna Martial op het uur de partij in een definitieve plooi legde. Marouane Fellaini mocht na 72 minuten invallen bij de thuisploeg, Christian Kabasele ontbrak bij de bezoekers door een blessure. Manchester United klimt door de zege voorlopig naar de vijfde plaats, Watford staat twaalfde.

Op de 31e speeldag van de Championship won Brighton, met Sébastien Pocognoli op het veld, met 4-1 van Burton. Hemed (ex-Standard) zorgde voor twee van de drie doelpunten. Brighton springt voorlopig over Newcastle naar de leiding in de Championship.

Denis Odoi hielp Fulham aan een 3-2 zege tegen Wigan. De rechtsachter scoorde twintig minuten voor tijd de 2-2 gelijkmaker. Neeskens Kebano (ex-Charleroi en Genk) zorgde vijf minuten in blessuretijd nog voor de drie punten voor de thuisploeg. Fulham staat negende in de Championship.