Vlaams Belang wil Brusselse Moslimbeurs verbieden, stad Brussel wacht aanvraag af

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het Vlaams Belang roept op de Brusselse Moslimbeurs te verbieden nu uit een rapport van het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse (Ocad) blijkt dat dat een fundamentalistisch evenement is. De stad Brussel heeft nog geen aanvraag ontvangen voor de Moslimbeurs in 2017 en wacht de situatie af. De organisatie liet aan Bruzz weten dat de beurs tijdens het eerste weekend van november zal plaatsvinden. Volgens Ocad zijn er op de Moslimbeurs uitsluitend publicaties te vinden met een salafistische inslag. De Moslimbeurs laten plaatsvinden, gaat in tegen het verzekeren van de veiligheid van de bevolking, vinden ze bij Vlaams Belang.

"Als de Brusselse PS echt met de veiligheid was begaan, dan had ze zelf actie ondernomen tegen extremisten die oproepen tot het plegen van zelfmoordaanslagen in niet-islamitische landen, in plaats van ze ongestoord hun boodschap te laten verkondigen in Brussel", zegt fractieleider in het Brussels Parlement Dominiek Lootens.

Het kabinet van Brussels burgemeester Yvan Mayeur laat weten dat het nog geen aanvraag voor de Moslimbeurs heeft ontvangen. Van zodra die binnen loopt, worden het OCAD, de Staatsveiligheid en de federale politie geraadpleegd en wordt de minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon op de hoogte gesteld. Na de aanbevelingen van die instanties worden de nodige maatregelen genomen.

De Moslimbeurs vindt sinds 2012 jaarlijks plaats in Tour & Taxis en lokt zo'n 20.000 bezoekers. In 2016 werd het evenement afgelast om commerciële redenen.

bron: Belga