Gouden Schoen 2016 - Kevin De Bruyne is voor het tweede jaar op rij de beste Belg in het buitenland

door
Belga
Leestijd 1 min.

Kevin De Bruyne is woensdagavond in Lint op de 63e editie van de Gouden Schoen verkozen tot beste Belg in het buitenland. De 25-jarige draaischijf van Manchester City mocht voor de tweede keer op rij de onderscheiding in ontvangst nemen. De twee seizoenen voordien ging de award telkens naar Chelsea-doelman Thibaut Courtois. In tegenstelling tot vorig jaar was De Bruyne deze keer wel op het gala in Lint aanwezig.

KDB is aan zijn tweede seizoen bezig bij Manchester City, dat hem in de zomer van 2015 voor een Belgisch recordbedrag van 74 miljoen euro overnam van Wolfsburg, een bedrag dat nog kan oplopen tot 80 miljoen euro.

Hier en daar werden na zijn mislukt avontuur bij Chelsea vraagtekens geplaatst bij zijn terugkeer naar Engeland, maar KDB snoerde zijn criticasters meteen de mond en ging vorig jaar op dat elan door, met onder meer knalprestaties in de Champions League tegen FC Barcelona. Dit seizoen was hij bij de Citizens al goed voor vijf doelpunten en dertien assists in alle competities samen.

Als Devil of the Year werd KDB eind december opgevolgd door Dries Mertens. Op het Sportgala eindigde hij in de verkiezing voor de Sportman van het Jaar op de achtste plaats. Voor het Wereldelftal van het Jaar stond hij voor de eerste keer op een shortlist van 55 namen, de uiteindelijke selectie haalde hij niet.

.

bron: Belga