IJzige 'wensbibliotheek' geopend op oevers van Baikalmeer

De wensen en dromen van een duizendtal mensen zijn tijdelijk vereeuwigd op de oevers van het Baikalmeer in Siberië in een 'wensbibliotheek'. 
door
Kevin
Leestijd 1 min.

De 'ijsbibliotheek van wonderen' is een idee van de lokale toeristische organisatie om het gebied internationaal op de kaart te zetten. Zo'n duizend wensen en dromen van over de hele wereld zijn geëtst in reusachtige ijsblokken, die een soort van doorzichtig doolhof vormen.

Volgens Maxim Khvostishkov van de toeristische organisatie stuurden niet enkel Russen hun dromen. Zo ontvingen ze een Chinese wens om de Everest te beklimmen. Een Franse inzending verlangt dan weer naar de liefde, terwijl een Canadees hoopt de loterij te winnen. "De meeste mensen willen dat hun familie gezond is, kinderen krijgen of een wereld zonder oorlog", aldus Khvostishkov aan een Russische krant.

Het is nog steeds mogelijk om wensen in te zenden. De toeristische dienst aanvaardt nog inzendingen tot eind februari. De tentoonstelling is waarschijnlijk nog te bezichtigen tot april, wanneer de temperaturen opnieuw boven het vriespunt stijgen.