In Vlaanderen gaan 37 Blokker-winkels dicht

door
Belga
Leestijd 1 min.

In Vlaanderen gaan 37 Blokker-winkels dicht, zo is vernomen uit vakbondsbron. Het gaat onder meer om vestigingen in Aarschot, Deinze, Diksmuide, Eeklo, Gent en Hasselt (2). Dat zijn de winkels die volgens de directie de slechtste resultaten kunnen voorleggen. In Brussel en de rand worden 7 Blokker-winkels gesloten en in Wallonië 25. Het personeel wordt momenteel ingelicht door de directie. Pascal Strube van de socialistische vakbond heeft het over "een echt sociaal bloedbad". "Een derde van het personeel ontslaan, waar gaat het naartoe met de handel in België?", klinkt het wanhopig. "Sommige personeelsleden werkten al 25 of 30 jaar bij Blokker."

De vakbonden gaan proberen om via de procedure-Renault zoveel mogelijk banen te redden, aldus Strube. Daarnaast willen ze een geloofwaardig toekomstplan voor de keten. De vakbondsman wijst erop dat de directie al langer wist dat het niet goed ging met Blokker. "Waarom heeft men niet geïnvesteerd?"

Het personeel van de getroffen winkels wordt momenteel ingelicht door de directie. "Als zij door de schok van de aankondiging niet kunnen werken vandaag, dan hebben zij onze steun", aldus Strube.

bron: Belga