Brussel = werk + plezier

Is Brussel enkel je werkplek? Trein- of autorit, werken op kantoor en weer naar huis? Métro, boulot, dodo, zoals ze in Parijs zeggen? En dat wanneer Brussel meer kan zijn dan je werk.
door
marketing
Leestijd 2 min.

Kunst op straat, fantastische restaurants, de internationale sfeer... De voordelen van werken in Brussel vind je niet alleen in je job. “Durf Brussel te verkennen”, adviseren echte Brusselaars. Zowel mensen, de economie en de stad groeien volop.

Aantal jobs stijgt

Het gaat de goede kant uit met de arbeidsmarkt in Brussel. Paul Delva, CD&V-fractievoorzitter in het Brussels parlement benadrukte eerder aan mediaplatform Bruzz vier positieve tendensen:

  • De werkloosheid daalt, ook bij de jongeren.
  • Meer jobs in Brussel. Tussen 2003 en 2015 steeg het totale aantal jobs in Brussel van 655.000 tot 694.000.
  • Het aantal Brusselaars dat in Brussel werkt, neemt toe. Er werken nu 360.000 Brusselaars in de eigen regio, tegenover 300.000 in 2003
  • Er worden meer ondernemingen opgericht in Brussel, dan er vertrekken en failliet gaan.
  • Niet alleen economisch groeit de stad. Brussel investeert na de aanslagen van 22 maart 2016 fors in de heropleving van de stad. Ook vanuit de bewoners ontstaan heel wat initiatieven om wijken en pleinen nog meer leven in te blazen.

    “Er zit hier iets in het water. Iets wat mensen tof maakt”, voelt Saïd Al-Haddad. Als reporter van het Brussels mediaplatform Bruzz kent hij zijn stad als geen ander. “Een van mijn leraren uit het humaniora is zowel een pendelaar als een metalfan. Tijdens middagpauzes schuimt hij de platenzaken af en zo leert hij Brussel kennen. Misschien drinkt hij zo ook meer Brussels water”, lacht Saïd.

    Start bij... de metroparking

    De acht tram- en metroparkings aan de rand van de stad vormen alvast een prima startplek om de stad te leren kennen. Niet alleen vind je er gratis parking, ze bieden ook een manier om fileleed in de stad te vermijden én garanderen je via de metro- en tramrit een eerste kennismaking met de stad waarin je werkt.


    Foto: Pixabay