Dit jeansmerk zegt 'nee' tegen vervuiling

Met dank aan initiatieven als H&M Concious Collection en Fair Fashion Fest begint duurzame en eerlijke mode stilaan zijn geitenwollensokkenimago kwijt te raken. Dat werpt zijn vruchten af. Steeds meer producenten pakken uit met ecokledij en steeds meer consumenten kopen bewust.
door
Mare
Leestijd 1 min.

Het Amerikaanse jeanslabel Kings of Indigo speelt daar handig op in. Hun minimalistische collectie is van het eerste tot het laatste draadje volledig duurzaam.

Productieproces

Jeansstof is enorm vervuilend voor het milieu. Om de hoeveelheid katoen te kunnen produceren die nodig is voor één jeans, heb je bijvoorbeeld al vijf liter water nodig. Daarom maakt Kings of Indigo gebruik van gerecycleerd, organisch katoen dat op een duurzame manier gekleurd en bewerkt wordt. Dat geldt trouwens ook voor hun verftechnieken, die volledig vrij zijn van synthetische chemicaliën en erg milieuvriendelijk zijn.

Recyclage

Daarnaast draagt het merk het Triple R-principe hoog in het vaandel, wat betekent dat ze zoveel mogelijk recycleren, repareren en opnieuw gebruiken. Bepaalde stukken uit de collectie zijn volledig handgemaakt en bestaan uit restjes stof die afkomstig zijn van afgedankte of gedragen jeans. Door die versleten jeans uit elkaar te halen en weer in elkaar te zetten, krijg je een uniek resultaat.

Benieuwd of dat resultaat ook stijlvol is? Check dan de volledige collectie op www.kingsofindigo.com.