Nieuwe Amerikaanse interim-minister voor Justitie zal decreet voor inreisverbod toepassen

door
Belga
Leestijd 1 min.

De nieuwe Amerikaanse interim-minister van Justitie, Dana Boente, zal het decreet waarmee president Trump de migratie beperkte, toepassen. Dat zei hij gisteren, kort na zijn aanstelling. Federale procureur Boente werd door Trump benoemd na het ontslag van Sally Yates. Yates werd benoemd door voormalig president Obama, en werd gisteren aan de deur gezet omdat ze de advocaten van het ministerie van Justitie de opdracht gaf om Trumps omstreden vluchtelingendecreet niet te verdedigen in de rechtbanken.

Boente maakte deze instructie onmiddellijk ongedaan. "Ik geef de mannen en vrouwen van het ministerie van Justitie de opdracht hun plicht te doen zoals we gezworen hebben en de rechtmatige beslissingen van onze president te verdedigen", zei Boente in een verklaring.

Twee uur na het ontslag van Sally Yates ontsloeg Trump ook Daniel Ragsdale, het hoofd van de dienst Immigration and Customs Enforcement (ICE), eveneens benoemd door president Obama.

Boente zal aanblijven tot de Amerikaanse Senaat de benoeming van Jeff Sessions als nieuwe Amerikaanse minister van Justitie bevestigt.

Bron: Belga