Giro tot 2020 exclusief op Eurosport

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Giro d'Italia is vanaf dit jaar tot 2020 exclusief te zien op Eurosport. De sportzender heeft de uitzendrechten van de wielerronde van Italië aangekocht. In het pakket zitten in totaal negentien wedstrijden. Een deel daarvan is vanaf dit jaar in België en Nederland alleen nog exclusief op de Europese sportzender te zien. In dit pakket zitten onder meer de wielerklassiekers Milaan-Sanremo en de Ronde van Lombardije. Van de Giro wil Eurosport dagelijks vier uur live uitzenden, luidt het.

Ook de Tour de France en de Vuelta a España zijn bij Eurosport live te zien, maar niet exclusief.

In totaal zendt Eurosport dit jaar meer dan tweehonderd dagen wielrennen uit. Nieuw in het wieleraanbod op Eurosport zijn onder meer de zes wedstrijden van Flanders Classics, met o.a. Gent-Wevelgem waar dit vroeger alleen de Ronde van Vlaanderen was, de Ronde van Romandië, de Ronde van Groot-Brittannië, de Ronde van Utah en de Ronde van Alberta.

De voorbije jaren had de VRT de rechten voor onder meer de Giro en Milaan-Sanremo. Op de persdienst van de openbare omroep was vrijdagavond niemand bereikbaar voor toelichting.

bron: Belga