Mindervalide haan krijgt tweede leven als therapiedier

Louise de haan is een letterlijke geluksvogel. Het mindervalide dier ontsnapte al meermaals aan de dood. Nu heeft hij een job en een gepersonaliseerde rolstoel. 
door
Kevin
Leestijd 2 min.

De haan zag het levenslicht op een kippenboerderij. De vogel had meteen geluk toen de boer dacht dat hij een hen was. Hanen worden immers geslacht bij geboorte, omdat ze geen eieren leggen.

Louise kwam wel met een afwijking aan de benen op de wereld. Daardoor kon hij moeilijk stappen en had hij bijgevolg moeite om aan eten te komen. De kip sprong gelukkig in het oog van de kinderen op de boerderij. Zij overtuigden hun ouders om Louise naar een plek te brengen waar hij geholpen zou worden.

Zo belandde hij op Sali's Farm, een vzw die zich inzet voor kinderen die het slachtoffer zijn van geweld of misbruik. De haan lijkt altijd te vinden voor een knuffel en is bovendien een bron van inspiratie met zijn overlevingsvermogen. De kinderen voelen volgens oprichter Keryn Denroche een speciale band met Louise, dankzij alles wat hij heeft meegemaakt. Een prima therapiedier dus.

Maar de gezondheid van de haan ging er wel op achteruit. Nadat hij enkel tenen verloor door een infectie, kreeg Louise gepersonaliseerde schoenen om verdere complicaties te vermijden. Om wandelen nog eenvoudiger te maken, heeft Denroche zelfs een aangepaste rolstoel besteld. Sindsdien loopt het leven van Louise op wieltjes, letterlijk en figuurlijk.