McDonald's hoopt in 2017 minstens 300 nieuwe aanwervingen te doen in België

door
Belga
Leestijd 1 min.

McDonald's België hoopt in 2017 minstens 300 nieuwe aanwervingen te doen. Dat heeft de hamburgerketen dinsdag bekendgemaakt. Dit jaar komen er ook vier nieuwe vestigingen bij. Op dit moment werken bijna 4.000 mensen voor McDonald's België. In 2016 kwamen er 305 nieuwe arbeidsplaatsen bij. "Dat is onder meer het gevolg van de introductie van McDo 2.0, de vernieuwde aanpak van de keten met onder meer bestelzuilen, tafelbediening en à la minute bereiding van hamburgers", zegt woordvoerster Kristel Muls. Momenteel bieden 15 van de 76 Belgische McDonald's-restaurants deze 2.0-versie aan. "Die aanpak vereist 1 à 2 extra jobs in de betrokken restaurants", klinkt het bij Muhudin Aydin, restaurant-manager die verantwoordelijk is voor de implementatie. "We hebben meer personeel nodig om klanten te begroeten, begeleiden bij de bestelzuilen, aan tafel te bedienen."

Vorig jaar werden vier restaurants vernieuwd (Messancy, Kortrijk, Anderlecht en Dendermonde) en werden er ook drie nieuwe geopend (Wijnegem, Sterpenich, Docks Bruxsel), goed voor een investering van 12 miljoen euro.

Dit jaar gaat McDonald's vier nieuwe restaurants openen, maar de locaties daarvan konden nog niet vrijgegeven worden. Vijf andere worden gerenoveerd. Alles samen goed voor een investering van de keten en de franchisenemers van ongeveer 15 miljoen euro.

De bedoeling is om 2.0 op termijn in alle Belgische restaurants aan te bieden. In 2016 kreeg McDonald's 44,5 miljoen klanten over de vloer, 2,5 miljoen meer dan een jaar eerder.

bron: Belga