Iers stadje geplaagd door telefoontjes voor pornokanaal

Inwoners van het Ierse Westport kampen momenteel met een vreemd probleem. Regelmatig krijgen ze oproepen van mensen die een erotisch kanaal willen bereiken. 
door
Kevin
Leestijd 1 min.

De bellers zijn Ierse kijkers die de Engelse erotische zender Babestation proberen bereiken, maar de landcode van het Verenigd Koninkrijk vergeten toevoegen. De Engelse '098'-combinatie voor dure telefoonlijnen blijft dus de regiocode voor het Ierse Westport.

Zo krijgen inwoners tot midden in de nacht oproepen van opgewonden kijkers. Dat kunnen ze natuurlijk maar matig appreciëren. "De leden van mijn kiesdistrict ergeren zich natuurlijk om de telefoontjes in het midden van de nacht. Een van hen heeft een oude moeder en familieleden over de hele wereld. De telefoon 's nacht uittrekken is daar geen mogelijkheid", klaagt Michael Ring, de regionale minister voor Ontwikkeling, in Sunday Independent.

Het ministerie heeft al contact opgenomen met de omroepautoriteit en de telecomregulator, maar er is weinig dat ze kunnen doen. "We adviseren iedereen die naar het Verenigd Koninkrijk belt vanuit Ierland om de landcode 0044 te gebruiken", stelt regulator ComReg bij BBC News.