Zij werken in de bouw

door
marketing
Leestijd 2 min.

Rein De Pooter (links)

45, technisch commercieel medewerker bij Ecomat

Wat is je job?

“Ik sta met mijn collega's in voor het aankopen en verkopen van bio-ecologische materialen. Binnen onze kmo vullen we ook het verhaal mee in. We beslissen mee over het assortiment en geven hierover advies aan particulieren en professionelen.”

Wat vind je er leuk aan?

“Ik heb het idee dat ik iets bijdraag aan de maatschappij. Met mijn advies over bouwmaterialen kan ik mensen begeleiden in hun keuze voor een gezondere leefomgeving en een betere woonkwaliteit. Bovendien verminderen we de afvalberg fors.”

Waarom voor de bouwsector gekozen?

“Veertien jaar geleden wilde ik renoveren met bio-ecologische materialen. Maar deze vond ik nauwelijks. Een bezoek aan Batibouw was frustrerend, tot ik aan de praat raakte met een kleine verkoper van materialen als leem. Een half uur later was ik aangenomen, en stopte ik met mijn job in de horeca.”


Hilde De Koninck (midden)

51, zaakvoerster bij Sodestic Home Solutions

Wat is je job?

“Ik heb verschillende jobs als zaakvoerster van mijn renovatiebedrijf. Ik doe de administratie, coördineer projecten, koop materialen aan, hou toezicht op werven én werk mee. Zo plaats ik mee een Gyproc-muur, verf ik en help ik bij vele andere klussen.”

Wat vind je er leuk aan?

“Ik hou van de afwisseling en het teamwerk in ons klein bedrijf. Elke werf is anders. Het is telkens opnieuw nadenken over oplossingen. Bovendien hoef ik nooit schrik te hebben dat onze budgetten niet kloppen, omdat we alles op voorhand goed berekenen.”

Waarom voor de bouwsector gekozen?

“Ik had en heb een poetsbedrijf, maar wilde mensen ook helpen met kleine herstellingen. Drie jaar geleden werden we zo een volwaardig bouwbedrijf, mede dankzij het platform Twizzi. 80% van het werk kwam via Twizzi, handig wanneer je nog geen bekende naam hebt.”


Nele Vanmarcke (rechts)

33, projectleider bij Franki Construct, Willemen Groep

Wat is je job?

“Als projectleider ben ik verantwoordelijk voor de planning, financiën, kwaliteit en veiligheid op werven van Franki Construct. Zo stuur ik bijvoorbeeld het werfteam aan voor de tunnel aan de ring rond Aalst en ben ik de contactpersoon voor klant en onderaannemers.”

Wat vind je er leuk aan?

Een doorsnee dag bestaat niet in mijn job en dat maakt het juist zo leuk. Ik hou van het onverwachte en het uitdagende. Hoewel Willemen Groep een groot bedrijf is, blijven de familiale waarden behouden. Als mama van twee vind ik flexibiliteit enorm belangrijk.”

Waarom voor de bouwsector gekozen?

“Na mijn studies burgerlijk ingenieur bouwkunde was de stap naar de bouw evident. Dat bouwen nooit identiek is en steeds slimmer gebeurt, trekt me aan. Het wordt nooit saai. Bovendien kan ik decennia fier blijven op het kunstwerk waaraan ik heb meegewerkt.”