«Waarom met je idee blijven zitten?»

“Als ik later terugkijk op wat ik vandaag doe, wil ik nergens spijt van hebben.” En dus werkten Moos (28) en Alexander (25) hun idee uit tot het online platform FLAVR. Net zoals Anita (48) haar Lunchroom Steffie opende en haar dochter met autisme tewerkstelt.
door
marketing
Leestijd 2 min.

Misschien zit jij ook met een pril en kwetsbaar idee. Waarom niet even uittesten of er echt iets inzit? Of je van je passie je beroep kan maken?

Via Bizidee, de organisatie die we kennen van de Ondernemingsplanwedstrijd, wordt werken aan je eigen ondernemersidee nu nog eenvoudiger.

Via welke van de drie poorten ga je aan de slag met je idee?

Test je idee in de Pop Poll

“Veel mensen durven hun idee niet testen bij potentiële klanten”, weet Sylvia Feytons, projectmanager bij Bizidee. “Dit kunnen ze voortaan wel gemakkelijk doen via de online Pop Poll. Ze laden hun idee op, zoeken supporters en eerlijke feedback. De vijf ideeën met de meeste supporters mogen pitchen voor onze jury op de Nacht van de Inspiratie, en kunnen een prijzenpakket van 4.000 euro winnen.”

Date via Tinder voor ondernemers

Alleen ondernemen is niet echt een goed idee. Maar hoe vind je wel de partner waarmee je je idee kunt uitbouwen? Via Tinder… voor ondernemers. “We merken vandaag dat veel mensen alleen ronddwalen in startersland”, zegt Sylvia. “De online Matchmaker van Bizidee brengt ondernemers met en zonder een idee met elkaar in contact.”

Observeer tijdens Nacht van de Inspiratie

Gewoon benieuwd naar de sfeer onder starters? Naar gelijkgezinden met een even geniaal idee als het jouwe? Of ben je nog heel onzeker? “Jong en ouder zijn welkom op onze Nacht van de Inspiratie”, nodigt Sylvia uit. “Je kan er workshops bijwonen, een coachingsessie boeken, luisteren naar andere ondernemers. En omdat we voortaan ‘s avonds en ‘s nachts afspreken, zijn we toegankelijker voor mensen die overdag werken.”