Hond met gebroken poot leidt redders naar een grote verrassing

De windhond Vera is goed bezig met wereldwijd harten te veroveren. De graatmagere viervoeter heeft maar liefst 3 kilometer gewandeld om haar tien kleine puppy's te redden. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

De graatmagere hond dwaalde al een tijdje rond in de straten van de Spaanse plaats Vera toen de toevallige voorbijganger Lianne Powell haar opmerkte. Ze had te doen met het beestje en bracht haar naar de dierenarts.

Daar ontdekte het duo dat de hond niet alleen een gebroken poot had, maar ook melk produceerde. Dit betekende dat de verwaarloosde viervoeter puppy's ter wereld had gebracht.

Om de kleintjes te vinden, lieten de twee dierenvrienden de hond los. Ruim drie kilometer lang moesten ze de hinkelende hond volgen, maar uiteindelijk vonden ze tien puppy's.

Ondertussen wordt het grote gezin opgevangen in de dierenkliniek Clinivet Turre. De dieren krijgen allemaal te eten, worden flink verzorgd en zijn aan de beterhand. Het dierenasiel is dan ook op zoek naar baasjes voor de puppy's en Vera, zoals de moeder genoemd wordt.