Jupiler Pro League - Anderlecht wint niet zonder moeite van STVV

door
Belga
Leestijd 2 min.

Anderlecht heeft zondagavond op de 22e speeldag van de Jupiler Pro League een 3-1 zege geboekt tegen STVV. Anderlecht blijft in het klassement zo op twee punten van leider Club Brugge. In een kansarme eerste helft was het wachten tot het halfuur vooraleer de supporters wakker schoten. Bolingoli tikte Bruno aan net buiten de zestien, maar scheidsrechter Smet legde de bal alsnog op de stip. Youri Tielemans miste in eerste instantie, maar had geluk dat de rebound opnieuw in zijn voeten terechtkwam en scoorde in de herneming.

Ook na de pauze bleef Anderlecht op een slecht veld stroef voetballen. Het was wachten tot voorbij het uur toen Stanciu (65.) na een knappe run de bal heerlijk in de bovenhoek knalde. STVV bleek niet aangeslagen en reageerde meteen. Gerkens (71.) trapte een voorzet van Bolingoli overhoeks voorbij Boeckx. Verder kwamen de Truienaars echter niet meer. In het slot was er toch nog even commotie. De ingevallen Thelin werd in de rug aangelopen door Fernandes en Youri Tielemans benutte de daaropvolgende penalty dit maal wel in één keer.

Eerder op de dag won Club Brugge verrassend makkelijk de topper bij Standard (0-3). Zaterdag wonnen Zulte Waregem (2-3), Oostende (0-1) en Racing Genk (0-1) bij respectievelijk KV Kortrijk, Waasland-Beveren en Eupen en boekte Moeskroen een erg belangrijke 2-1 zege tegen Lokeren. Gent trapte de speeldag vrijdag op gang met een 1-0 overwinning tegen Charleroi.

Om 20u00 beëindigen KV Mechelen en Westerlo de 22e speeldag.

bron: Belga