Montoya wint autorace in baseballstadion

In Miami is de Race of Champions gereden. De Colombiaan Juan Pablo Montoya kroonde zich tot de snelste racepiloot ter wereld.
door
Jelle
Leestijd 1 min.

In de Race of Champions meten racepiloten uit verschillende takken van de autosport zich jaarlijks met elkaar. Ze rijden wedstijd één tegen één waarbij ze ieder met dezelfde wagen rijden. Elke ronde wordt er met een andere, telkens erg spectaculaire, wagen gereden.

De wedstrijden vinden plaats in het baseballstadion van de Miami Marlins. De voorbije jaren werd gereden in het Wembleystadion in Londen.

De 41-jarige voormalige Formule 1-piloot Montoya, die nu in de Verenigde Staten racet, won in de finale van Tom Kristensen, negenvoudig winnaar van de 24 uur van Le Mans.

Bekijk hier de beelden van de wedstrijd tussen Sebastian Vettel en Alexander Rossi in de eerste ronde. Beiden overleefden de eerste ronde niet.

 

Formule 1-rijder Pascal Wehrlein crashte spectaculair toen hij na de finish botste tegen Felipe Massa. Die sprong uit zijn wagen en sprintte meteen naar zijn tegenstander om hulp te bieden, maar dat was gelukkig niet nodig.