Club Brugge zet titelambities kracht bij

Club Brugge heeft de winterstop duidelijk goed verteerd. De landskampioen boekte een ruime 0-3 zege op het veld van Standard, dat zich stilaan echt moet reppen om play-off 1 nog te halen.
Maarten

De bezoekers kregen wel de nodige hulp van de flaterende thuisdoelman Guillaume Hubert, die halverwege de eerste helft flink in de fout ging op een kopbal van Jelle Vossen.

Wat een ongevaarlijke poging leek, zette Club zo op weg naar een bijzonder vlotte uitoverwinning. Standard spartelde nog wel wat tegen, maar na de rust bouwde de competitieleider zijn voorsprong verder uit.

Zo zette Ruud Vormer zijn kandidatuur voor de Gouden Schoen nog wat kracht bij met een rake vrije trap in de winkelhaak, na een overtreding van Reginal Goreux op die andere kanshebber, José Izquierdo.

Wesley Moraes legde de eindstand tien minuten na zijn invalbeurt vast op 0-3. Winteraankopen Helibelton Palacios en Lex Immers kregen ondertussen de kans om hun officiële debuut te maken voor Club Brugge.

De West-Vlamingen blijven zo minstens een week langer aan de leiding, terwijl Standard verder wegzakt in de grijze middenmoot. De Luikenaars staan pas negende en tellen nu al vier punten achterstand op de zesde plaats, die rechtgeeft op deelname aan play-off 1.