Jupiler Pro League - Moeskroen komt met eerste zege in drie maanden van laatste plaats weg

Excel Moeskroen heeft zaterdagavond voor het eerst in drie maanden nog eens kunnen winnen in de Jupiler Pro League. Op de 22e speeldag versloeg het Lokeren met 2-1, dankzij een doelpunt van Dino Arslanagic in blessuretijd. Bij de rust stond Moeskroen 0-1 achter, door een goal van Branislav Ninaj. In de 58e minuut trapte David Hubert vanop de penaltystip de gelijkmaker tegen de netten en in de 93e minuut hield Arslanagic alsnog de volle buit thuis. De Henegouwers pakten hun vierde zege van het seizoen, de eerste sinds de negende speeldag (1-4 in Eupen op 1 oktober).

Oostende boekte zaterdag een 0-1 zege bij Waasland-Beveren. Nany Dimata scoorde op slag van rust. Mbwana Samata schonk Racing Genk acht minuten voor tijd een 0-1 overwinning In Eupen.

Eerder op de dag won Zulte Waregem met 2-3 in Kortrijk. AA Gent hield vrijdag al de drie punten thuis door Charleroi met 1-0 te verslaan. Zondag staan nog Standard - Club Brugge, RSC Anderlecht - Sint-Truiden en KV Mechelen - Westerlo op het programma.

Club Brugge en Zulte Waregem gaan met 43 punten aan de leiding, voor Anderlecht (41), Oostende (39), Gent en Mechelen (35), Charleroi (34), Genk en Standard (31), Lokeren en Kortrijk (24), Sint-Truiden en Eupen (20), Waasland-Beveren (19), Moeskroen en Westerlo (15).