Eedaflegging Trump - 217 arrestaties tijdens protesten, 6 politieagenten gewond

door
Belga
Leestijd 1 min.

Bij de protesten die zijn uitgebroken in de marge van de eedaflegging van Donald Trump als de 45ste president van de Verenigde Staten, zijn minstens 217 mensen gearresteerd. Dat meldt de politie van Washington DC volgens de Amerikaanse media. Bij de rellen raakten ook zes politieagenten lichtgewond raakten. Interim-politiechef van Washington DC Peter Newsham verklaarde dat het grootste deel van de protesten in de stad vreedzaam verliepen. Een groep van 400 tot 500 mensen, die klaarblijkelijk georganiseerd waren en de intentie hadden om geweld te gebruiken, verplaatste zich rond 10.00 uur richting de National Mall in de hoofdstad. Sommigen van hen hadden koevoeten en hamers bij zich, en vernielden wagens en ruiten van winkels op hun weg, schrijft de Washington Post. De politie gebruikte pepperspray en traangas om de relschoppers uit elkaar te drijven.

Eerder maakte de politie melding van minstens 95 arrestaties.

Bij de rellen raakten zes politieagenten lichtgewond. Drie van hen hebben verwondingen aan het hoofd door rondvliegende objecten, aldus ABC News.

Ook in andere steden, zoals New York en San Francisco, braken vrijdag protesten uit. In New York hielden verschillende sterren van Broadway bovendien het benefietconcert "Concert for America" tegen de nieuwe president. En ook in Mexico-Stad, aan de andere kant van de Amerikaans-Mexicaanse grens, kwamen mensen op straat.

bron: Belga