Africa Cup 2017 - Ghana wint ook tweede wedstrijd en plaatst zich voor kwartfinales

Ghana heeft zaterdag in het Gabonese Port-Gentil met 1-0 gewonnen van Mali op de tweede speeldag in groep D van de Africa Cup. Een doelpunt van aanvoerder Asamoah Gyan volstond voor de drie punten. Ghana won ook zijn eerste wedstrijd tegen Oeganda met het kleinste verschil, waardoor het nu al verzekerd is van een plaats in de kwartfinales. Zoals bij vrijwel iedere wedstrijd op deze Africa Cup waren er ook bij de wedstrijd tussen Ghana en Mali bekende gezichten van het Belgische voetbal op te merken. Bij Ghana kreeg Anderlecht-speler Frank Acheampong in tegenstelling tot de eerste groepswedstrijd nu wel een basisplaats als linksachter. Voor Gent-spits Kalifa Coulibaly was er bij Mali opnieuw geen basisplaats weggelegd. Antwerp-speler Mamoutou N'Diaye stond bij de Malinezen wel aan de aftrap.

Ghana won zijn eerste wedstrijd met het kleinste verschil van Oeganda en ook tegen Mali begon het goed aan de wedstrijd toen aanvoerder Asamoah Gyan "The Black Stars" na 21 minuten op voorsprong kopte. In de tweede helft ging Mali nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar Ghana-doelman Razak gaf geen krimp. Ook de inbreng van Kalifa Coulibaly in de 79e minuut bracht geen zoden meer aan de dijk voor Mali.

Dankzij de overwinning staat Ghana stevig aan de leiding van groep D met het maximum van zes punten. Egypte en Mali hebben elk een puntje, Oeganda staat nog op nul punten. Egypte en Oeganda spelen zaterdagavond nog tegen elkaar.