Croky Cup - Zulte Waregem boekt nipte thuiszege tegen Eupen

Zulte Waregem heeft woensdagavond de heenwedstrijd van de halve finales in de Beker van België met het kleinste verschil (1-0) gewonnen van een op de counter loerend Eupen. Invaller Sander Coopman scoorde na 86 minuten het enige doelpunt van de wedstrijd in een niet eens voor de helft volgelopen Regenboogstadion. De terugwedstrijd wordt op 1 februari gespeeld. Op een bijzonder slecht bespeelbaar veld aan de Gaverbeek - de veldverwarming leek maar een deel van het speelveld te ontdooien - legden beide teams weinig oogstrelend voetbal op de mat. Zulte Waregem was doorlopend de betere ploeg, al was het op de eerste kans van de thuisploeg wel twintig minuten wachten. Verrassend genoeg was het Eupen-doelman Babacar Niasse die zijn ploeg voor de pauze rechthield. Op een kopbal van Christophe Lepoint schudde de Senegalees een fantastische redding uit de mouwen en ook Essevee-topschutter Mbaye Leye stootte op de Eupense goalie.

Waregem-coach Francky Dury had achterin op de flanken Hamalainen en De fauw geofferd voor Dalsgaard en Madu om zo de snelheid uit de Eupense aanvallen te halen en dat loonde. Het gevreesde aanvallende kwartet van de bezoekers uit de Oostkantons, met daarin aanvoerder Luis Garcia, Henry Onyekuru, Mamadou Sylla en Eric Ocansey, kon voor de pauze geen enkele kans bij mekaar voetballen.

Meteen na de koffie kregen de thuissupporters dan toch iets om zich aan op te warmen. Lepoint had echter zijn dagje niet en zag zijn trap tegen de deklat belanden. Eupen plooide massaal terug en loerde op de counter. De aanhouder wint, dachten ze bij Essevee, en zo geschiedde ook. Na geharrewar in de zestien kwam de bal voor de voeten van invaller Sander Coopman terecht en die tikte het leer binnen.