Croky Cup - Genk vergeet kansen af te maken en speelt 1-1 gelijk bij Oostende

Racing Genk heeft in de halve finales van de Croky Cup op bezoek bij KV Oostende een goede uitgangspositie verworven met het oog op de terugwedstrijd op 31 januari. In de heenmatch werd het dinsdag 1-1, al zal het team van Albert Stuivenberg het zich beklagen dat het niet meer scoorde. In de Versluys Arena zag Albert Stuivenberg in zijn eerste officiële wedstrijd als Genk-coach hoe zijn troepen van bij de aanvang KV Oostende onder druk zetten. Leon Bailey testte in de 13e minuut met een gevaarlijke kopbal de reflexen van William Dutoit, die zijn debuut maakte in het KVO-doel. Even later trapte het Jamaicaanse talent een reuzenkans hoog over. Maar ook de ploeg van Yves Vanderhaeghe kwam er op tijd en stond gevaarlijk uit. Na een stevige rush deponeerde Kevin Vandendriessche in de 21e minuut het leer in de linkerbenedenhoek: 1-0. Doelmannen Dutoit en Marco Bizot werden voor rust niet meer op de proef gesteld.

Vroeg in de tweede helft kreeg Samatta tweemaal de 1-1 op een schoteltje aangeboden, maar de Genk-aanvaller wrong beide kansen de nek om. Ruslan Malinovskyi, opnieuw fit na een lange periode van inactiviteit, deed dan maar de netten trillen. De Oekraïner klopte Dutoit met een botsend afstandsschot. KVO had het moeilijk om uit de greep te geraken van de Limburgers, die veel sterker voor de dag kwamen in vergelijking met de 6-0 nederlaag van eind november tegen de kustploeg. Genk kon het overwicht echter niet omzetten in nog een doelpunt. Samatta liet opnieuw een misser optekenen, een schicht van Bailey raakte de lat. Daardoor moeten Buffel en co. in de terugmatch nog vol aan de bak.

In de heenmatch van de andere halve finale speelt Zulte Waregem woensdag om 20u45 gastheer voor Eupen. De finale wordt op 18 maart in het Brusselse Koning Boudewijnstadion gespeeld. De opvolger van Standard op de erelijst krijgt een ticket voor de groepsfase van de Europa League.