Fitnessgoeroe met een maatje meer

Doorgaans zijn fitnessinstructeurs slanke deernes of gespierde kleerkasten, maar de Britse Diane Lloyd is de uitzondering op de regel.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

 Zij toont dat het ook anders kan. 

Toen Lloyd twee jaar geleden in het ziekenhuis belandde door een hartaanval, besefte ze dat ze dringend haar levensstijl moest aanpassen. Sindsdien probeert ze meer te sporten en is ze al 20 kilo afgevallen.

Daarnaast heeft de 42-jarige vrouw ook de Facebookpagina 'Get Healthy With Diane The Scenic Route' opgericht. Op dat account publiceert ze verschillende instructiefilmpjes. "Ik was het beu om continu magere mensen te zien in de fitnessvideo's", vertelt ze aan The Sun. "Daarom maak ik zelf video's voor mensen die te bang of te beschaamd zijn om naar een sportschool te gaan."

Naast meer bewegen, let de fitnessgoeroe ook op haar voeding. "Vroeger at ik vier of vijf chocolade repen en zakken chips per dag. Ondertussen ben ik daar vanaf gestapt." Haar doel is om nog enkele kilo's kwijt te spelen, tot ze 76 kilo weegt.

Lloyd kan op veel reactie rekenen. Terwijl de meerderheid zich geïnspireerd voelt door de vrouw, spuien sommigen met kritiek. "Ik ben zelf niet slank, maar ik ga geen raad volgen van iemand die 140 kilo weegt", schrijft iemand op de Facebookpagina. Anderen springen dan weer in de bres voor de Britse: "Zij doet ten minste haar best. Doe zo voort!"