Zij blikken terug op hun beste moment

door
marketing
Leestijd 2 min.

Jan Seurinck (links)

34, marketing- en communicatie­manager bij Econopolis

Wat is je job?

“Sinds december ben ik marketing- en communicatiemanager bij Econopolis. Mijn grootste uitdaging schuilt in het keren van de perceptie over ons. Econopolis wordt vooral gezien als een denktank, terwijl we de meest duurzame vermogensbeheerder van het land zijn.”

Wat vind je er leuk aan?

“Econopolis is een kleine organisatie met een nicheproduct. Als communicatiemanager moet je in dat geval blind op kunnen vertrouwen op het product. Als ik de resultaten van mijn collega's bekijk in deze turbulente tijden, geloof ik dat ik op dat vlak wel goed zit.”

Je beste moment van vorig jaar?

“Op professioneel vlak was dat het telefoontje dat leidde tot mijn nieuwe job. Eigenlijk zocht ik een aanbeveling, maar het werd uiteindelijk een eerste sollicitatiegesprek. Op persoonlijk vlak genoot ik van sport en de vele micromomenten met vriendin en kinderen.”


Jelle Annaars (midden)

34, zelfstandig content­marketing consultant en coach bij Supercontent

Wat is je job?

“Ik help bedrijven met contentmarketing, als zelfstandig contentmarketing consultant en coach. Dat komt neer op het publiceren van interessante informatie, vaak op een blog of sociale media, met als einddoel om bijvoorbeeld nieuwe klanten aan te trekken.”

Wat vind je er leuk aan?

“Veel marketing stoort vooral, maar aan goede contentmarketing hebben mensen echt iets. Dat maakt het een zinvolle job. Bovendien past de combinatie business en journalistiek perfect bij mijn interesses en competenties.”

Je beste moment van vorig jaar?

“In de zomer heb ik een businesscoach in de hand genomen. Dat bleek een enorm goede beslissing. Een coach houdt je een spiegel voor en adviseert je vanuit zijn ervaring met anderen. Onmisbaar wanneer je er als zelfstandige grotendeels alleen voor staat.”


Kristin Van Eetvelt (rechts)

48, theesommelier bij Kristin

Wat is je job?

“Zoals een wijnsommelier wijn combineert met eten, plaats ik thee bij gerechten. Op vraag van mensen organiseer ik proeverijen met echte zuivere thee. Ik kijk met hen, ruik en proef. Het gaat ons om het genieten in zijn geheel.”

Wat vind je er leuk aan?

“Ik hou van de verwondering van mensen. Ze leren een wereld ontdekken van een gezonde, zuivere drank, die zo natuurlijk als eenvoudig is. Dit in tegenstelling tot de complexe dranken die we vaak drinken. Het is heel fijn hoe mensen vanuit hun beleving en smaak reageren.”

Je beste moment van vorig jaar?

“Ik heb veel plezier beleefd aan het opzetten van mijn zaak Kristin, en aan de samenwerking met de mensen die me hebben geholpen. Het hele concept paste na maanden werken als een puzzel. Als kroon op het werk kon ik mijn boek ‘Thee bij gerechten' voorstellen.”