Filmpje van wegenwerken gaat om onverklaarbare reden viraal

Een video van wegenwerken in Australië is al meer dan 14 miljoen keer bekeken op Facebook. Nochtans er is behalve een weg die verhard wordt niet veel te zien. 
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Het idee om de wegenwerken te filmen kwam van Alan Leeson, de directeur van de shire of Moora (een onafhankelijk gebied op het Australische platteland). "Ik had de opzichter (een getalenteerde dronepiloot) de taak gegeven om de drone van stal te halen en de laatste werken aan Airstrip Road te filmen. We wilden zo het geweldige labeur van onze werknemers in de kijker zetten bij de bewoners", vertelt Leeson aan Mashable.

Het gebrek aan muziek en het alledaagse onderwerp, nemen niet weg dat de video een bepaalde aantrekkingskracht heeft. De sierlijkheid van de trucks die de zandweg in een mum van tijd omtoveren tot een verharde weg heeft haast iets rustgevend.

Voor Leeson is alle aandacht bovendien een leuk extraatje. "Het is een enorme verrassing, maar we zijn erg trots. Het is leuk om te zien hoe onze shire en de medewerkers de bijval krijgen die ze dubbel en dik verdienen. Zo kunnen we Moora promoten als een goede plek om te wonen en werken", besluit de directeur.