Tien nieuwe series om naar uit te kijken in 2017

Met series van onder meer Gus Van Sant, David Lynch en ‘Orange is the New Black'-bedenkster Jeni Kohan en acteurs als Tom Hardy, James Franco en Reese Witherspoon wordt 2017 alles behalve saai. Deze tien reeksen willen wij alvast niet missen.
door
Heleen
Leestijd 4 min.

Taboo (BBC)

Wat? De tijd dat films het hoogste goed zijn voor acteurs is volledig voorbij. Dat bewijst nu ook de Britse rasacteur Tom Hardy. Hij kruipt in ‘Taboo' in de huid van een avonturier die zijn eigen scheepvaartimperium uitbouwt in het begin van de negentiende eeuw.

Wie? Tom Hardy, Leo Bill, Oona Chaplin, David Hayman, Michael Kelly…

Wanneer? Vanaf 7 januari

Sneaky Pete (Amazon)

Wat? Een misdaaddrama met Bryan Cranston als producer, die gelukkig ook een bijrol vertolkt. Giovanni Ribisi neemt de hoofdrol op zich. Hij speelt een oplichter die net uit de gevangenis komt en de identiteit van zijn celgenoot Pete aanneemt.

Wie? Giovanni Ribisi, Marin Ireland, Shane McRae, Bryan Cranston...

Wanneer? Vanaf 13 januari

A series of Unfortunate Events (Netflix)

Wat? Het verhaal kan je nog kennen van de gelijknamige kinderboeken van Lemony Snicket of de film met Jim Carrey in de hoofdrol. Nu kruipt  Neil Patrick Harris in de huid van de excentrieke Count Olaf, die drie weeskinderen moet opvangen.

Wie? Neil Patrick Harris, Usman Ally, Matty Cardarople...

Wanneer? Vanaf 13 januari

When We Rise (ABC)

Wat? Ook topregisseur Gus Van Sant zet de stap naar het kleine scherm. Hij komt op de proppen met een miniserie over de Stonewall-rellen in 1969 en de daaropvolgende strijd voor holebirechten in de VS.

Wie? Van Sant lokte grote namen als Guy Pearce, Whoopi Goldberg en Michael K. Williams.

Wanneer? Vanaf februari

Powerless (NBC)

Wat? De setting van deze komische reeks is een verzekeringfirma die  zich bezig houdt met de schade die superhelden achterlaten als ze de wereld proberen te redden. Daarmee overtuigt het Amerikaanse NBC ons meteen al met de meest originele invalshoek.

Wie? Vanessa Hudgens, Danny Pudi, Atlin Mitchell, Alan Tudyk...

Wanneer? Vanaf 2 februari

Big Little Lies (HBO)

Wat? 'Big Little Lies' is gebaseerd op de gelijknamige roman van Liane Moriarty en vertelt het verhaal van het schijnbaar perfecte leventje van drie moeders. Een feestavond van een kleine basisschool in Australië loopt danig uit de hand. Kleine leugens hebben grote gevolgen...

Wie? De cast bestaat uit toppers als Shailene Woodley, Nicole Kidman, Reese Witherspoon en Alexander Skarsgård.

Wanneer? Vanaf 19 februari

Prison Break: Sequel (Fox)

Wat? Zeven jaar na zijn ontsnapping is Michael Scofield dan toch niet dood, maar zit hij wel opnieuw in de gevangenis, deze keer in Jemen. En opnieuw wil hij ontsnappen.  De makers maken gebruik van dezelfde elementen, maar spelen wel in op de actualiteit. Zo zou in het nieuwe seizoen terrorisme centraal staan.

Wie? Fox wist een groot deel van de originele cast te strikken zoals Wentworth Miller, Dominic Purcell en Sarah Wayne Callies.

Wanneer? Vanaf maart

Twin Peaks (Showtown)

Wat? Wie vermoordde Laura Palmer? Dat was dé vraag die iedereen in de jaren 90 bezighield dankzij de serie ‘Twin Peaks'. Niemand minder dan David Lynch probeert de reeks nieuw leven in de blazen in 2017.

Wie? Lynch wist kon enkele acteurs van toen overtuigen, zoals Kyle MacLachlan en Mädchen Amick. Verder zijn onder meer ook Dana Ashbrook, Sheryl Lee en Kyle MacLachlan van de partij.

Wanneer? Vanaf april

The Deuce (HBO)

Wat? James Franco en Maggie Gyllenhaal keren terug naar de excentrieke jaren 70, de jaren, waar de porno-industrie opkomt en gelegaliseerd wordt. Het scenario is van de hand van David Simon, het brein achter topseries als ‘The Wire', ‘Generation Kill' en ‘Show Me A Hero'.

Wie? James Franco, Maggie Gyllenhaal, John Druzba, John Coy...

Wanneer? Releasedatum nog niet bekend

G.L.O.W. (Netflix)

Wat? ‘Orange is the New Black'-bedenkster Jeni Kohan buigt zich in haar nieuwe serie ‘G.L.O.W.' over vrouwelijke worstelaars. ‘G.L.O.W.' – ofwel  Gorgeous Ladies of Wrestling -  speelt zich af in de jaren 80. De serie is gebaseerd op een worstelcompetitie in Los Angeles uit die tijd. Veel is er nog niet geweten over het verhaal.

Wie?  De cast bestaat onder meer uit Alison Brie, Britt Baron, Kim Gatewood, Rebekka Johnson en zangeres Kate Nash.

Wanneer? Releasedatum nog niet bekend