Nieuwe Amerikaanse Buitenlandminister Tillerson zal alle banden met ExxonMobil verbreken

door
Belga
Leestijd 1 min.

Toekomstig Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson zal, wanneer hij die functie opneemt, alle banden verbreken met de Amerikaanse oliereus ExxonMobil. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. Tot korte tijd geleden was Tillerson topman van ExxonMobil. "De raad van bestuur van ExxonMobil heeft een akkoord gesloten met Rex W. Tillerson, zijn voormalig algemeen directeur, dat erin voorziet dat hij elke band met het bedrijf verbreekt om zo te voldoen aan de vereisten om belangenconflicten te voorkomen voor zijn benoeming tot minister van Buitenlandse Zaken", klinkt het in een document dat dinsdagavond verspreid werd.

Tillerson werkte zijn hele carrière voor ExxonMobil en ging op 31 december op 64-jarige leeftijd met pensioen. Sinds 2006 stond hij aan het hoofd van de multinational, die actief is in een vijftigtal landen, waaronder Rusland.

Het akkoord tussen ExxonMobil en Tillerson omvat onder meer dat het bedrijf in totaal zowat 7 miljoen dollar minder dan aanvankelijk voorzien zal betalen aan de voormalige topman. Tillerson heeft zich er ook toe verbonden om de meer dan 600.000 aandelen ExxonMobil die hij momenteel bezit, te verkopen.

bron: Belga