Trump bedreigt General Motors

door
Belga
Leestijd 1 min.

Toekomstig Amerikaans president Donald Trump dreigt de grootste Amerikaanse autobouwer stokken in de wielen te steken door een zware importbelasting in te voeren. "General Motors stuurt in Mexico gemaakt model van Chevy Cruze belastingvrij over de grens naar de Amerikaanse autodealers. Produceer in de VS of betaal hoge grensbelasting", stelt Trump dinsdag in een bericht op Twitter.

GM maakt de meeste wagens van het type Chevrolet Cruze in de Amerikaanse staat Ohio, maar enkele modellen worden uit Mexico ingevoerd. Dat is niet naar de zin van Trump, die al tijdens de verkiezingen de slogan "Amerika eerst" gebruikte. Hij viel ook Ford al aan wegens het verplaatsen van jobs naar Mexico.

Trump heeft ook het hoofd van de Amerikaanse handelsvertegenwoordiging onder zijn presidentschap bekendgemaakt. Advocaat Robert Lighthizer zal die rol op zich nemen. De 69-jarige Lighthizer was al adjunct-handelsvertegenwoordiger onder president Reagan en was in het verleden kritisch over de Chinese handelspraktijken.

bron: Belga