Regionale luchthavens overleggen met Weyts over betere ontsluiting

door
Belga
Leestijd 1 min.

De uitbater van de regionale luchthavens van Oostende en Antwerpen (Deurne) zit op 20 januari samen met Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA). Er is overleg over de betere ontsluiting van de luchthavens, via trein, tram en/of bus. Marcel Buelens, de topman van de exploitatiemaatschappijen voor de luchthavens, heeft al vaker aangegeven dat hij de luchthaven van Antwerpen graag beter ontsloten ziet, onder meer door een extra halteplaats van de NMBS op het spoor naast het vliegveld. Ook was er al de vraag naar rechtstreekse bussen van het station Antwerpen-Centraal, in plaats van met een overstap via Antwerpen-Berchem.

"Later deze maand is er een bijeenkomst met Vlaanderen om de ontsluiting van de regioluchthavens te bekijken", zegt Buelens. "Ik hoop op een betere bereikbaarheid. De kusttram via de luchthaven van Oostende en de trein die stopt aan de luchthaven van Antwerpen, dat zou zeer leuk zijn." Hij erkent evenwel dat realisme nodig blijft. "Ik ga binnen veertien dagen luisteren."

Naast bussen naar de luchthaven van Deurne, droomt hij ook luidop van een tram. "Dat zou ook leuk zijn. Vroeger reed er een tot aan de luchthaven, hoorde ik."

Het onderhoud vindt op 20 januari plaats.

bron: Belga