Debaets lanceert databank met vrouwelijke experts in Brussel

door
Belga
Leestijd 1 min.

Brussels Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets lanceert, in samenwerking met Amazone vzw, een online databank van vrouwelijke experten. "Bedrijven, journalisten, overheden of organisaties geven soms aan geen vrouwelijke experten te vinden. Expertes.brussels biedt het antwoord door vrouwelijke experten samen te brengen in een vrij toegankelijke databank", aldus Debaets. Debaets wijst erop dat vrouwen nog steeds minder aan bod komen in de media en ook ondervertegenwoordigd zijn in raden van bestuur en adviesorganen. Met het online platform Expertes.brussels wil Debaets de vrouwelijke experten in Brussel in de kijker plaatsen. "Het bedrijfsleven, de media, overheden of het middenveld kunnen zo kennis maken met inspirerende Brusselse vrouwen", stelt Debaets.

De timing van de lancering is volgens Debaets ook niet toevallig gekozen. Vanaf 2017 worden beursgenoteerde bedrijven namelijk wettelijk verplicht om minstens een derde vrouwen te laten zetelen in hun raden van bestuur. Debaets staat achter die verplichting. "Een evenwichtige samenstelling man/vrouw in raden van bestuur is economisch interessant voor de bedrijven en voor de vele vrouwelijke experten die zo een kans krijgen hun kunnen te bewijzen", zegt de CD&V-politica.

De databank Expertes.brussels is vrij toegankelijk. Geïnteresseerde vrouwen kunnen zich inschrijven en hun expertisedomeinen aangeven. De experten kunnen ook aangeven beschikbaar te zijn voor lezingen en debatten. Criteria voor deelname zijn: minstens 5 jaar professionele of onderzoekservaring, wonen of werken in Brussel, maar ook ervaringsdeskundigen zijn welkom. De databank gaat van start met een brede mix van 100 voortrekkers.

bron: Belga