Scarlett Johansson lokte meeste kijkers naar cinemazalen in 2016

Scarlett Johansson prijkt dit jaar bovenaan het lijstje van meest winstgevende acteurs en actrices. Dat wil niet zeggen dat ze het meest verdiend heeft, wel dat de films waarin ze te zien was het meeste geld in het laatje brachten. 
door
Kevin
Leestijd 1 min.

De kaartjesverkoop van 'Captain America: Civil War' en 'Hail Ceasar' was tezamen goed voor 1,2 miljard dollar. Aangezien Johansson in beide een hoofdrol speelde, was ze mee verantwoordelijk voor die opbrengst. Volgens de logica van Forbes is zij dus ook de meest winstgevende actrice van 2016.

Haar collega's Robert Downey Jr. en Chris Evans bekleden de tweede plek, dankzij het kassucces van 'Captain America: Civil War'. Zij waren goed voor 1,15 miljard dollar.

De top vijf wordt vervolledigd door twee vrouwelijke filmsterren. Margot Robbie was met 'Suicide Squad' en 'The Legend of Tarzan' mee verantwoordelijk voor een opbrengst van 1,1 miljard dollar.

Met 'Batman v. Superman: Dawn of Justice' en 'Arrival' overschrijdt Amy Adams ook de grens van 1 miljard dollar. 'Arrival' speelt nog wel in de zalen, dus haar totaal zou nog kunnen stijgen.