Debbie Reynolds sterft een dag na dochter Carrie Fisher

De Amerikaanse actrice Debbie Reynolds is overleden, een dag nadat haar dochter Carrie Fisher stierf. Dat heeft haar zoon, Todd Fisher, laten weten.
door
Ruth
Leestijd 2 min.

Reynolds werd 84 jaar. Ze werd eerder met spoed opgenomen in het ziekenhuis met een beroerte. Reynolds, een van de grote sterren uit de golden age van Hollywood, is vooral bekend voor haar rollen in films als 'Singing in the Rain' en 'The Unsinkable Molly Brown'. Voor die laatste film werd ze genomineerd voor een Oscar. Daarnaast won ze twee Emmy's, vijf Golden Globes en werd ze genomineerd voor de Tony Awards.

Reynolds trouwde drie keer en kreeg dochter Carrie met haar eerste man, Eddie Fisher. Carrie Fisher, die wereldberoemd werd door haar vertolking van prinses Leia in de 'Star Wars'-films overleed op 60-jarige leeftijd aan een hartaanval. “Ze wilde bij Carrie zijn”, aldus Reynolds zoon Todd aan Variety.

Dinsdag postte Reynolds nog een bericht op Facebook naar aanleiding van de dood van haar dochter. “Bedankt aan iedereen die de kwaliteiten en de talenten van mijn geliefde, prachtige dochter heeft omarmd. Ik ben dankbaar voor jullie gedachten en gebeden die haar nu begeleiden naar haar volgende halte. Liefs, Carrie's moeder.”