Alcholban op Australisch strand nadat feestvierders 15 ton afval achterlaten

Na kerstfeestje op Coogee Beach nabij Sydney, lag er maar liefst 15 ton afval op het strand. Na woeste reacties van buurtbewoners is alcohol er de rest van de zomer verboden.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Naar schatting zakten 10.000 feestvierders af naar Coogee Beach om er Kerstmis feestelijk door te brengen. Hoewel enkeling zich asociaal gedroegen en de strandwachters hun handen vol hadden, was de politie over het algemeen tevreden over het gedrag van de strandgangers. 

Die mening werd niet gedeeld door de lokale bewoners. Zij zagen 's ochtends hoe het strand en de omliggende parken plots meer weg hadden van afvalbergen. Gemeentewerkers moesten op tweede kerstdag maar liefst 15 ton rotzooi ruimen om de buurt opnieuw leefbaar te maken.

Before and after backpacker Christmas on Coogee beach. pic.twitter.com/IKxmhpell4

— Brianna Parkins (@parkinsbrea) 25 december 2016

De gemeenteraad van Randwick zag nog maar één oplossing. Alcohol is nu verbannen op het strand en de omliggende parken voor de rest van de zomer (op het zuidelijk halfrond is het momenteel zomer). Eerder was drank toegestaan tussen 12 uur en 16 uur, maar daar wordt nu van afgezien.

Andere stranden in Sydney hadden alcohol al verboden om overlast tegen te gaan. Het feit dat drinken op Coogee Beach op bepaalde momenten nog toegestaan was, heeft misschien bijgedragen aan het enorme bezoekersaantal met Kerstmis.