Australische woestijn telt plots tal van watervallen na hevige regen

Uluru, ofwel Ayer's Rock, is een knalrode rotsformatie in het midden van Australië. Normaal gezien een erg droge regio, maar hevige regenval heeft de rotsformatie getransformeerd tot een verzameling watervallen.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Nooit eerder zag de woestijnregio zoveel regen als tijdens de kerstdagen. Volgens het Australische Bureau of Meteorlogy is dit een gebeurtenis die maar twee keer per eeuw voorvalt.

Het extreme weer was slecht nieuws voor de nabije steden. Kintore, een afgelegen stadje, moest geëvacueerd worden na overstromingen. Yalura stond ook volledig blank en Papunya was volledig afgesloten van de buitenwereld omdat de invalswegen onder water stonden. Volgens ABC raakte niemand ernstig gewond. Zes mensen die eerder vermist waren, zijn veilig teruggevonden.

Wegens de hevige regenval is het Ulu?u-Kata Tju?a National Park een tijdje gesloten geweest. Enkele bezoekers zijn er evenwel in geslaagd om het spectaculaire natuurverschijnsel vast te leggen.

#Uluru national park closed, scores shelter from flash floods in Central Australia (Pics: @waginski & @BiancaH80) https://t.co/kxRaWtQb2S pic.twitter.com/DOK3hzwBNw

— Dan Smith (@0DanSmith) 26 december 2016

Een video die is geplaatst door Mick Gillies (@mickgillies) op