Anderlecht duwt Gent dieper in de put

AA Gent heeft zijn eerste thuisnederlaag geleden van het seizoen. Twee goals van Teodorczyk en een rode kaart deden de Buffalo's de das om tegen Anderlecht: 2-3.
Maarten

Met de topper tussen AA Gent en Anderlecht zat het venijn van de twintigste speeldag hem in de staart. Beide ploegen maakten er voor de rust een vermakelijk kijkstuk van, gekruid met twee doelpunten en de nodige opstootjes.

Het was de thuisploeg die halverwege de eerste helft de score opende via Danijel Milisevic. De Buffalo's hadden toen al een paar goeie kansen de nek omgewrongen, deels door pech en deels door ex-Gentenaar Frank Boeckx, die in de Brusselse goal opnieuw de voorkeur kreeg op Davy Roef.

Lang kon Gent niet van de voorsprong genieten. Bij de eerste volwaardige aanval trof Anderlecht raak via wie anders dan Lukasz Teodorczyk. De Poolse topschutter knikte een voorzet van Massimo Bruno binnen, zijn veertiende competitiegoal al.

Gent was van slag en even later gingen de poppen echt aan het dansen toen Anderson Esiti met rood van het veld gestuurd werd na een botsing met Bram Nuytinck, tot grote onvrede van de Gentse bank.

Vastberaden om met een man minder niet tenonder te gaan, trok de thuisploeg in de tweede helft meteen naar voren. Dat was buiten Teodorczyk gerekend, die na tien minuten een misser achterin genadeloos afstrafte. Even daarvoor had Rami Gershon namens Gent nog een corner tegen de paal gewerkt.

Met z'n tienen moesten de Buffalo's niet onderdoen voor Anderlecht, maar naarmate de klok tikte werd de ruimte steeds groter. Toen Alexandru Chipciu er met een heerlijke knal 1-3 van maakte, was de nederlaag een feit. De late aansluitingstreffer van Milicevic vanop de stip veranderde daar niets meer aan.

Gent blijft zo achter met 2 op 12 en moet zich stilaan reppen om play-off 1 te halen.