Lena Dunham onder vuur voor uitspraak over abortus

Op sociale media is verontwaardigd gereageerd op een recente uitspraak van actrice Lena Dunham. De 'Girls'-bedenkster zei dat ze wilde dat ze abortus had laten plegen.
door
Ruth
Leestijd 2 min.

Lena vertelde in haar podcast 'Women Of The Hour' dat ze ooit werd gevraagd om te spreken over haar ervaring met abortus. "Ik schrok ervan en zei meteen 'ik heb nog nooit een abortus ondergaan'. Ik wilde dat dat duidelijk was. Daardoor realiseerde ik me dat er ook in mijn hoofd een stigma bestaat over het onderwerp. Ik, een vrouw die zoveel waarde hecht aan het recht van vrouwen om baas te zijn over eigen buik, vond het blijkbaar belangrijk te laten weten dat ikzelf onbevlekt ben op dit vlak."

De actrice prees in de podcast de  vrouwen in haar omgeving die wel een abortus lieten plegen, om hun moed en zelfkennis. "Ik besefte dat het stigma dat ik met me meedroeg in de vuilnis moest. Nu kan ik zeggen dat ik nog steeds geen abortus heb laten plegen, maar ik zou willen dat ik dat wel had gedaan."

Op Twitter werd de 30-jarige regisseuse ervan beschuldigd dat ze de "vreselijke procedure" trivialiseerde.

 

I can't even imagine how offensive Lena Dunham's comments are to women who actually had to go through abortions

— KFC (@KFCBarstool) December 20, 2016

 

.@lenadunham FYI an abortion is not something you "get to have." It's an awful experience one SHOULDN'T wish for like a gift from Santa ??

— s a s h a (@kisslow) December 20, 2016

 

To be such a talented woman of words and writing, Lena Dunham still manages to say all the wrong things

— tea with tami ?? (@TeaWithTami) December 20, 2016